♥ yana sulaiman sweetsour story ___!: November 2012

Saturday, 17 November 2012

1st Segmen :Jom Jadi Follower Saya by Arrien Amani

Views
hye. . readers . .:) hari neahh yana na join segmen neahh oleh Arrien Amani. Jom kita support 1st segmen adeq neahh . ,.:) berminat sila klik banner d bawah okea .


follower yana skarang:


target follower :

rasa nya ta ad kowd . .  siapa yg rasa sudi follow blog yana neahh follow lahh ea :) 

tag :



♥ suka entry neahh ? like n comentt :) terima kasihh si chantex si kachax.♥

Friday, 16 November 2012

PERTANDINGAN BERMULA JOM MENANG HADIAH....

Views
heyy readers . hari neahh na join ptandingn neahh . . kebosanan mlanda so just skea2 jea join neahh ta mnang pumn ta pea lahh . . kalo kawan2 na join bolea lahh ke SINI or klik banner bwahh neahh . . ptandingan neahh serius lain dari yg lain . . hadiahh pumn masyukk jugak lahh . . so , kalau kowng bminat jom lahh ikowd yana join skalyy :)

                                                                                                                

Yg jauhh di sana . . di mana yaa . err. .tidak pasti di mana . .-,- baru saja m'follow blog saudari . . nama ny  comel sechomel orang nya juga . . *serius talk. Semoga berada dalam keadaan baik sihat walafiat di samping orang2 yg tersayang semoga bertambahh juga rezeki ny . Ketika ini saya tersangat lahh bosan akibat cuty sem melanda ini .So, tiba2 hati saya ini tertarik dengan link saudari lalu saya trus klik lelaju link blog saudari dan terpampang lahh blog saudari yg superb tohh, setelahh puas saya mmbaca dan menggodek2 di blog saudari saya memutuskan untuk mencuba nasib myertai pertandgn ini .  Pertndingn neahh bagi saya lain dari lain cuz jarang blogger lain buat lg pumn sudah lama rasa ny hati ini ta menaip surat . Hari ini saya akan bercerita tentang kisah seram .*maybe -,- untuk pengetahuan saudari saya tersangat lah obses dengan cerita hantu kisah seram or ap2 jea lahh janji seumpama dgn nya ta kisah lahh hantu ap kew ap bgi saya hantu itu sangat comel sbnar ny '==  Jadi saya berharap cerita saya ini menarik hati saudari untuk menatap ny .:) saya juga ta berharap kan ap2 saya ikhlas dari hati menaip kisahh ini so jom2 ikhlaskan hati saudari juga untk m'baca kisah saya ini . :)

Alkisah nya begini cerita nya .....
Introduce dri dlu yea full name saya nur liyana bt sulaiman . . for short  y a n a   baru 18 . . selepas jea habis spm . . saya mndpt twaran belajar di KPTM alor setar kos under uitm . so saya pumn tnpa b'fkr pnjang tros jea trima . Pertma kali menjejak kan kaki di situ. . perghhh . . no komen .-,- hahahh . seriusy takut sebenar ny jauh dari famili mmbe2 ckp dekat ostel slalu bnyak hantu . *ehh btul kew . dan saya ini juga ta pena lahh mrase dduk hostel ttbe pulak dok ostel rasa t'kjut jugax lahh hati neahh sedihh pumn ada famili jauhh .:/ dorm saya ad 14 orng dduk. katil saya t'letakk lahh di hujung dekat dengn tndas mmg ngam lahh tohh saya pumn mmg sering ulang alik ke tnds . . -,-  2 3 minggu dos ostel saya rasa biasa jea mana ad hantu mrepex btowl . *dalam aty ckp macm tohh . Apabila mnjelang ny senja mghrib budak2 dorm saya akan b'cerita pasl hantu kisah mereke sndiri ikowd turn . huhux kecuali saya. saya mmg suka m'dgr drpd b'ckp. hampir setiap malam lahh budak2 dorm saya akan b'kumpul d satu tmpat tgox movie hantu ramai2 bila part hantu keluar jea semua pulun jerit ttup muka degn bantal n lpaz tohh ta brani na tgox movie dkt2. . hahah *lawakk k . saya rasa saya sowng jea kowd yg ta dax feeling takut time tohh tgox movie pulun tgox dkt2. .huh  saya pumn ta taw knapa saya obses dengn cerita hantu dan anggp hantu tohh comel .*err.pelik. dan b'harap na tgox hantu real punya . *gile kaw yana . Senior2 ckp tmpat hostel ktowng tohh mmg ad n tmpt dea  dlu ad budx senior dlu maen spirit kat dorm ats that's why lahh hantu tohh uwn skea dtang cnie -,- budak2 dorm laen ad ctea dga orng trik kerusi lahh ats tohh padahl kat ats tohh mana ad orng juz katil kosong n ad juga ckap ad orng ktuk pintu downg waktu malm .*ehh. macam2 lahh downg neahh. saya pown ta sure btowl kew ta dalam hati saya neahh m'buak2 na tau . wujud kew bnde tohh kat hostel kami .

Kisah seram neahh b'mula  apabila sorng pelajar sem 1 sama saya jugax tpy dorm laen t'kena histeria . .

 saya pumn kadang2 muak sbnar nya dga cerita hantu mrepex2 jea kadang tohh sjea jea mreke2. Pada malam budak yg tkene histeria tohh saya t'knal dgn tdow awl ny around pkol 10 lbeyy cm tohh mmg da lena di ulit mmpi dahh ta sdar apa lansung .Tba2 tga sedap2 saya tdor saya rasa ad bnde jea m'ganggu tohh lampu atas tohh terang lgyy bnderangg dahh lahh saya dox katil atas mmg pantang lampu bkak time tdor neahh dalam mamai tohh saya prasan lgyy yg lampu dalam dorm saya tohh semua ny t'bukak masa tohh saya rasa macam na maki jea spea yg bukak tohh tpy time tohh saya still relex lgyy dan b'harap ad orng ttup lahh lampu. Masa aq tga syiok2 na b'mmpi tohh aq rasa ad orang pggl aq "yana . .yana bangun ! " suara wawa n maria. hahah aq pumn dalam mamai2 "apa apa . . kcau lahh " aq dga lgyy suare owg "yana . . bngon . . ad owg knea rasuk lahh . ."  suare wawa lgyy . . saya pun dalam keadaan mamai  "haa. . ? ad owg knea rasuk . . spea . . spea . .?!" *sambil terjun katil t'pinga2 tros lending katil ain tgox jam da pkol 1 lbey dahh . saya tnya lgyy wawa "wei. . spea knea rasuk . .?" *sambil pjam2 mata sdar ta sdar.  downg pumn start crita kat aq ap jdy . . suare wawa gn maria "yana . . hang ta dgaq kaa" aq pumn "dga ap ?" wawa "budak dorm sebelah knea rasuk . . ta kn hang ta dgaq kowd . . budak tohh tolak loker . . kuad kowd. . lpz tohh budak tohh mgilaii bakhang.." saya dga jea trus celik segar . . ta ase m'gntuk serius dohh masa saya tdor ta dgar ap2 pumn . . mmg tdur mati abz lhaa . . saya pumn b'suare lgyy "yea kew . .?  da abz blom na tgox. .  *dgn prasaan excited . . rugi ny ta dapt tgox bila  wawa ckap ta dax dahh . . *kayy . .sedihh . wawa cerita dkat saya budak tohh kenea rasuk teruk . . dea lompat2 dari satu katil kew satu katil. dea mnari2 ats meja . . lpaz tohh siap pgang pisau bagai. dea kunci mmbe2 dorm dia dalm tohh ta bgyy kua.. masa tohh aq dga wawa crita bulu rome aq da tgax dahh. perasaan takut da mula myelebungi saya. 

lpas abz jea pasl budak tohh downg pumn da start na tdow memandang kan da lewat sngt dahh . . saya pumn pnjat lahh katil atas. . saya tgox sebelahh katil saya ta dax owng wawa tdow bawahh . .-,- da lahh katil saya hjung sbelahh ta dax owng pulax tohh . . kayyy . . saya still relex lgyy . . tgox sekeliling glap dahh . . saya cuba pejam mata . . tpy still ta mgntuk lgyy ta boleh tdow dalam aty saya dox bkata2 mnyesal ny dgar wawa crita tdyy . . saya mula b'halusinasi. . t'byang budak tohh knea rasukk . . n t'byang lgyy macm manea dea lompat dari satu katil ke katil yg lain . . *scary err. .sumpahhh. . ta pna2 saya takut tpy malam tohhh mmg saya takut gilaa. . saya pumn pusing kiri kanan semua ta kna last2 saya tdow tgak jea ta pusing kiri kanan sambil tutup muka dgn bntl . . msa tohh saya dga owng trjun katil .*kayy. . aq cuakk . . saya still relex lgyy dox pndng dpn jea . . lpz tohh saya rasa ad owng pndng saya kat katil sebelh tga bdiri. . perghh. .mmg seram. saya pumn branikan diri pandng sebelahh skalyy tgox eiydahh rupa ny . . dalam mamai dea pndang saya , . dea pnjat naik katil na tdow ktil atas sblah saya . .*aq rasa macam selamat ckewd ad eiydahh.
saya rasa macam da bolea tdor kowd . . baru jea na pjam t'lelap saya dga lgyy bunyi . . kaly neahh bunyi orng bjalan mnapak . . saya rasa ad lahh dalam 2 3 langkahh . . "tap. .tap. .tap" kaly neahh mmg saya kecut perut abz lahh . . saya dapat rasa bnde tohh ad dpan katil saya tohh . .*mybe. mmg rasa takut gila aa. . saya pjam lahh mata neahh kuad2 . .tkowd t'amat2. . saya dga lgyy kly neahh bnde tohh maen hanger kat penyangkut tohh . . mmg saya pelik cuz hnger tohh ta kan bunyi kalo orng ta usik lgyy pumn malam tohh angin ta da pumn . . saya pelik lagyy siapa yg maen hnger pepagi buta neahh. rasa takut saya neahh da mnebal2 dahh . .pejam lahh mata kuad2 saya tkut na bukak mata smbil dalm aty dox baca surahh macam2 zikir lahh . . sedar2 pgyy tohh saya da bngun na pergi ke kuliahh mmg ta ckup tdow lahh ctea ny .  .

Pagi tohh saya tnya semua budax dorm "wei. .spea2 ad bgon ta malm tdyy" semua ckap mana ad bgon pepagi bute . . err . . saya pelik lagyy siapa yg jaln malm tdy ? siapa yg maen hanger kat penyangkut tohh ? hmm . . sahh lahh neahh saya kena kcau . bnde tohh na uji saya kowd .  sejak kjadian malam tohh . .saya yg mmg sblum neahh jns yg relex ta tkt hantu bgai tros jadi seorang yg pnakut di sana stiap malm saya pastikan tdow s'awal yg bolea cuz takt knea lgyy. . katil ats sblh tohh saya akn pastikan ad owg tdow ats tohh . sejak malam tohh juga 2 3 ary lpaz tohh tiap kaly saya tdow ptang n malam akan ad saya mmpi ad bnde hmpit saya. saya rasa sedar ta sedar . . tpy saya rasa macm real . .yeahh. . real k -,- 2 owng budax dorm aq crita bnde yg sama downg dga owg jalan n maen hnger. . lpz jea saya crita mcm tohh. . n mereka adalh org yg t'akhr t'lelap. . 2 3 blan lpas tohh semua ny ok . .ta dew bnde yg bwd saya seram n everything ny semua oke . . .mybe bnde tohh na knal2 jea dgn kami. . haha

Akhr ny . .  abis jugax lahh cerita seram saya ini setelahh pulunn menaip. . hahah. rasa macm syiokk sndiri pumn ad . .  cerita saya ini ad lah cerita benar bukan lahh rekaan semata-mata :)




p/s : maaf lahh kalo cerita seram neahh t'lalu panjang n bosann yea . .:)  n maaf juga penggunaan kata aku y ta di sngajakan :) maaf lahh ayat tunggang langgang kjap skema kjap ta . . dann maaf lagyy saya pumn ta tau cerita seram neahh seram kew ta . . tpy ini lah pengalamn seram saya tahun ini :D okea terima kasihh .




Yang penat menaip  :)

♥ suka entry neahh ? like n comentt :) terima kasihh si chantex si kachax.♥

Friday, 9 November 2012

RESULT ! :'(

Views


HEYY readers ! update new post pasl ap ea . RESULT K RESULT . . 9 nov 2012 semua budak diploma uitm tau . result final exam october da keluar . . semua pakat dox cakap pasal result . kat fb TL pnuh tweet pasal rsult jea . . tmasuk lhaa yana jugax . .huh adat lhaa tohh ad yg bnaseb baex dan ad jugax ta bnaseb baex . . yg b'naseb baex n dahh mmg rezeki dea mugkin akan mlompat tgox result mereka *mungkin n kalo result yg kurengg tohh mgkin akn mengeluhh penyesalan . *mungkin . .
vs

err . . result yana ? acano erkk na ckp . . bolehh lhaa . tpy agx kureng puas aty pointer tohh . . rasa sedihh sangat :( coz target lain tpyy lain yg dapat . . lgyy 1 mmg ta puas aty betol dengn business mathh yana target A tpy y B+ yg dpt ? auchh . . gram ny :/ orng stdy stengh maty kowd . .-,- yana so jelyy dgn kwan yana coz pointr dea agx tinggi . skaly dgr mmg ta pcyea lahh dea bolea dapt macm tohh . . yana serius respect orng macm tohh even  msa na dkat exam orng sibuk stdy dea bolea jenjalann sana sini . . lepak2 dluu . . time exam org ta ckup masa dia boleh pulx kluar awal . slamber jeaa . . skly result keluar . . perghhh . ta dax repeat. . pointer bolea than . . kalo dea stdy lebihh siket mungkin dapt dekan . yeahh . . so jelyy lahh kawan .:') mungkin rezeki dea kann . . so, jgn judge orng sesuka hati yeaa . even dea ta strunggle result dea bolehh m'banggakan . .:)

tpyy mak cakap bersyukur lahh ap yg dapat . . jgn tgox orng yg pointer tinggi2 tohh . . tpy tgox orng yg pointer rndh2 tohh n ad repeat .lpz tohh nilaii lahh diri kita . .  jgn t'lalu keciwa tpy ingt lahh ad orng yg lgyy ta b'nasib baek dari kita . so, ALHAMDULLILAHH yana trima result yana ta dax yg repeat . . business mathh tohh ta pa lahh B+ jea pumn . . usaha kita kann :) kena ingt masa sekolahh rendahh mengahh mathh yana tohh t'sngat lahh tuttt. . spm pumn math ckup makn jea . . tolong bersyukur wahai yana oiii . huhux . yeahhh2. .yana bersyukur sngat ap yg dapat bak kata abahh neahh bru permulaan . baru part 1 ad lagyy 4 sem mnunggu . . sem 2 mungkin usaha ckewd dapat kan dekan . azam baru tohh :) boyfie yana pumn result bolea tahn knn . . otak laky mmg cenggitu kowd . . pndy tpy saja malz jea . . #dearboyfie ta pa sem2 kita struggle dapat dekan sesame ea :')


P/S:









♥ suka entry neahh ? like n comentt :) terima kasihh si chantex si kachax.♥

Saturday, 3 November 2012

Segmen : Folower bawah 400

Views


heyy readers ! yana bosang lagyy so , join segmen neahh lahh pulax  .  korang kalo na join klik SINI or banner bwahh neahh ea :)


sekian :)



♥ suka entry neahh ? like n comentt :) terima kasihh si chantex si kachax.♥

Segmen : Follow Sampai Pening

Views
heyy . . acc, bosang malam neahh so, menjoinkan diri lee segmen neahh "Follow Sampai Pening" . na join sila 
lahh kew SINI or tkan jea banner bwahh neahh . okea  :)



sekian :)

♥ suka entry neahh ? like n comentt :) terima kasihh si chantex si kachax.♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen